Zahvala Predsjednice DNOOM prof. dr. sc. Biserke Bergman Marković

Poštovane kolegice, poštovani kolege,


Iza nas je sedmi po redu Kongres Društva nastavnika opće/obiteljske medicine koji je bio posvećen bolesniku s gastrointestinalnim poremećajima u obiteljskoj medicini. Kongres je bio iznimno uspješan u svim svojim segmentima od unapređenja trajne izobrazbe liječnika obiteljske medicine do druženja i razmjene iskustava.

Stoga se zajedno sa svim članovima Znanstvenog i Organizacijskog odbora kongresa najsrdačnije zahvaljujem svim predavačima kao i svim sudionicima Kongresa.

 

prof. dr. sc. Biserka Bergman Marković

Najbolji posteri na 7. kongresu DNOOM

1. Nagradu – kotizaciju za slijedeći kongres DNOOM-a dobila je Kristina Vučemilo studentica 6. godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom dr. sc. Valerije Bralić Lang za poster Aseptički meningitis nakon primjene amoksicilina.

 

2. Nagradu – kotizacija za kongres Tjelesna aktivnost i KVB dobili se specijalizanti obiteljske medicine Pongrac I. dr. med., Franjić O., dr. med., Ćenan Lj. dr. med. pod mentorstvom prof. dr. sc. Rudike Gmajnića za poster Neuspješna eradikacija Helicobacter pylori.

 

3. Nagradu – TENS aparat dobila je grupa autora Bajković M. dr. med. , Drča T. dr. med., Gospić K dr. med., Grga Jordan S. dr. med. za poster Sindrom iritabilnog kolona (IBS )- IZAZOV/DVOJBA.

 

Čestitamo nagrađenima i pozivamo sve kolege da i dalje šalju svoje postere.

Najbolji prikazi slučaja na 7. kongresu DNOOM

Novost ovogodišnjeg kongresa bila je sesija pod nazivom Prikazi slučaja koja se održavala tijekom četvrtka poslijepodne. Deset kolega iz obiteljske medicine izložili su svoje slučaje koji su im bili zanimljivi i intriganiti, koji se ih dovodili u nedoumice ili im bili teški. Nakon izlaganja svakog slučaja, komentare su dale i kolegice dr. sc. Ksenija Kranjčević, spec. obiteljske medicine i dr. sc. Valerija Bralić Lang, spec. obiteljske medicine te kolega Ivan Lerotić, spec. gastroenterolog. Uslijedili su zanimljivi razgovori, ali povremeno i prave debate oko načina zbrinjavanja pojedinih slučaja, iz kojih smo svi nešto naučili.

Na svečanoj večeri u subotu, najboljim prikazima slučaja su proglašeni

Peptički ulus induciran acetilsalicilnom kiselinom i infekcija Helicobacter pylori autorica Kristine Sambol, dr. med. i Tatjane Cikač, dr. med., spec. obiteljske medicine

i

Hirschprungova bolest u odraslih autora Karmele Ambrinac dr. med., Dunje Ljubičić, dr. med., Ivane Muha, dr. med. Igora Periše, dr. med., i doc. dr. sc. Sande Pribić, dr. med. spec. obiteljske medicine.

Čestitamo najboljima, koji su osvojili i vrijednu nagradu u iznosu 1000,00 kn.

Nadamo se da će ovaj dio kongresa i slijedeće godine donijeti vrijedne i zanimljive prikaze slučaja.

 

FINALNI PROGRAM 7.KONGRESA DNOOM

S velikim zadovoljstvom Vam donosimo FINALNI PROGRAM 7. Kongresa DNOOM.

RADIONICE NA 7. KONGRESU

Drage kolege,


brojne radionice, njih ukupno 12, sastavni su dio i ovogodišnjeg kongresa. Svaka od njih posebno je odabrana s obzirom na svakodnevne i raznovrsne potrebe liječnika obiteljske medicine, a unutar svake odvojen je dio za praktičan rad. Ovogodišnja je posebnost da je sudjelovanje na radionicama posebno bodovano od Povjerenstva za medicinsku naobrazbu HLK i to sa 4 boda za pasivno i 6 bodova za aktivno sudjelovanje. Prijave za radionice su otvorene on-line. Pozivamo vas da što prije rezervirate svoje mjesto u radionici jer je broj sudionika po pojedinoj radionici ograničen na 30.

 

13 figs 700x370

PRELIMINARNI PROGRAM 7. KONGRESA

17 orasasti plodovi 700x370

 

Bliži nam se 7. kongres DNOOM-a. Ovogodišnja tema su GASTROENTEROLOŠKE BOLESTI U OBITELJSKOJ MEDICINI. Provjerite što smo sve pripremili u PRELIMINARNOM PROGRAMU.

 

15 garlic 700x370